Novice

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri tiskalnika nalepk

Na tržišču je kar nekaj različnih znamk tiskalnikov za nalepke v kolutih ter ponudnikov potrošnega materiala za tovrstne tiskalnike. Kupec, ki se brez izkušenj spusti v nakup tiskalnika se brez kvalitetnega posvetovanja z lokalnimi strokovnjaki za tovrstni tisk lahko hitro spusti v zgrešen nakup, saj je pri nakupu potrebno upoštevati kar nekaj dejavnikov.

Drag potrošni material

Cene potrošnega materiala se pri različnih znamkah tiskalnikov lahko razlikujejo celo do 200%. Cena “kartuše” z nalepkami je res da lahko nizka, vendar pa je cena na nalepko visoka zaradi manjšega števila nalepk na kolutu.

Termo tiskalnik ali termo transfer tiskalnik

Hitro vas lahko zavede tudi nižja cena tiskalnika, ki ima možnost tiska na izključno termo nalepke. Termo-transfer tiskalnik s pomočjo svojega termo elementa segreje in stopi črno prevleko TTR traku, katera se odtisne in prilepi na nosilec oz. etiketo. Termo tiskalnik po drugi strani omogoča zgolj direkten termalen tisk in ima to pomanjkljivost, da z njim ni mogoče tiskati na obstojnejše materiale, ki so odporni na toploto in vlago ter druge vplive. Velikokrat na začetku lahko res zadostuje termo material, vendar pa ob širitvi dejavnosti in nastanku potrebe po drugačnih materialih nalepk, termo tiskalnika ni mogoče “predelati” v termo transfer tiskalnik in je potreben nakup novega.

Dovolj visoka ločljivost tiskalnika

Na trgu je moč kupiti 200, 300 ali 600 dpi tiskalnike. Pri tisku majhnega teksta na manjšo dimenzijo nalepk je za čitljiv in berljiv tekst velikokrat potreben vsaj tiskalnik s 300dpi. Nakup tiskalnika s premajhno resolucijo vam bo prinesel dodaten strošek predelave tiskalnika, včasih pa celo menjave celotnega tiskalnika - če predelava tiskalnika  ni mogoča.  

Servis, garancija in podpora vašega lokalnega dobavitelja

Nakup tiskalnika preko  tujih prodajalcev vam lahko povzroči kar nekaj preglavic, takoj, ko se pojavi problem z oblikovanjem nalepke, nastavitvami ali pa vam tiskalnik nenadoma preneha delovati. Nakup tiskalnika pri lokalnem prodajalcu vam bo prineslo ugodnosti od majhnih nasvetov glede nastavitev  pri tisku do hitrejšega in cenejšega servisa.

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!