Novice

Slovenske železnice

Slovenske železnice pod okriljem Info-koda

Slovenske železnice zaposlujejo veliko število ljudi, kar med drugim zahteva tudi dobro organizacijo. Določen del te so pod streho spravili že sami, in sicer z idejo, s katero bi uresničili profesionalno rešitev priprave, izdelave in tiska ID kartic za zaposlene.

IZZIV

Slovenske železnice namreč kot eno od bonitet, ki jih omogočajo svojim zaposlenim, zagotavljajo tudi letne vozovnice za koriščenje železniškega potniškega prometa. Ker pa so si ob tem postavili izziv in želeli ob imeti še karseda dobro preglednost, so že sami prišli do bolj razvite rešitve. Na podlagi le-te so izdali javni razpis za najboljšega ponudnika, ki bi znal kakovostno in cenovno dostopno izpeljati zastavljeni projekt. Od vseh prijavljenih pa je ravno nam, podjetju Info-kod, bila zaupana ta naloga.

REŠEVANJE IZZIVA Z INFO-KODOM

Tako smo Slovenske železnice pod svoje okrilje vzeli v našem podjetju, saj se nam je utrnila sijajna ideja, o kateri vam več razkrivamo že v naslednjih vrsticah.

REŠITEV

Prvi korak, ki smo ga storili skupaj, je bila nabava primernih tiskalnikov kartic. Slovenske železnice uporabljajo profesionalne tiskalnike ID kartic Zebra Security line z vsemi varnostnimi mehanizmi, ki med drugim preprečujejo ponarejanje kartic - vključno s hologramsko zaščito, posebej prirejeno za njihove potrebe. Zebrin tiskalnik, tako kot mnogi drugi iz njihovih vrst, od sebe dajo slike največje čistosti in ostrine barvne palete. Sposobni so trpežnega tiskanja najvišje kakovosti na različne površine pametnih kartic, ki se niti sčasoma ne obrabijo tako, kot bi se to zgodilo pod drugimi pogoji. Zaradi inovativnega procesa tiskanja so primerni tudi za tisk visokoločljivih fotografij za različne dokumente, ki dajejo vtis vrhunskih slik tiskanih medijev.

Poleg tega smo si zamislili, da bo najlažja rešitev, da vsak zaposleni dobi svojo kartico, s katere se razbere identiteta, na podlagi katere dobi na okencu železniške postaje svojo vozovnico. Zato je bil poleg tiskalnika potreben tudi pravi program, za katerega se je odlično izkazal že mnogim dobro poznan Nice Label.

PREDNOSTI:

  1. NiceLabel omogoča hiter vnos podatkov, prav tako enostavno oblikovanje in preprost tisk kartic s samo nekaj kliki.
     
  2. Z vzajemnim sodelovanjem tiskalnika omogoča hiter in kakovosten vnos podatkov o posameznih zaposlenih.
     
  3. Potrebe Slovenskih železnic so namreč dovolj kompleksne, vsaj pri izdelavi in razlikovanju kartic oziroma vozovnic. Ker imajo zaposleni različne statuse, so temu primerne tudi kartice oziroma označevanje le-teh, kar omogoča neke vrste identifikacije oziroma lažje razvrščanje. Ravno zato smo se odločili, da izdelamo kartice v različnih barvah. Vsaka barva seveda predstavlja določeno skupino ljudi znotraj Slovenskih železnic in izdelavi le-teh je bil program Nice Label kos brez kakršnihkoli ovir.
     
  4. Prednosti, ki jh prinaša uporaba omenjenega programa,  je kar nekaj, vendar naj naštejemo le nekaj najpomembnejših, ki bodo gotovo prepričale tudi vas. Program je, kljub svoji vsestranskosti, sila enostaven za uporabo. Zaradi tega ne nažene strahu v kosti tistemu, ki ga dobi predse z željo po osvojitvi. Slednje predstavlja velik plus tudi delodajalcu, ker njegov kader ne izgublja časa po nepotrebnem, saj osnove programa osvoji bliskovito. Prav tako ne zahteva nikakršnega dodatnega izobraževanja. Že po nekajkratnem virtualnem sprehodu čez njegovo okolje uporabnik postane »domač« v njem in uporaba le-tega mu hitro preide v kri.

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!