Android tablični računalniki

Kako izbrati pravi mobilni terminal za vaše podjetje?

Mobilni terminali so podvrženi stalnemu razvoju funkcij in razpoložljivih konfiguracij, saj se ponudniki prilagajajo novim tehnologijam in se odzivajo na potrebe kupcev na trgu. Izbira mobilnega terminala, ki bo ustrezal vašim specifičnim potrebam mora biti vaš končni cilj v vašem procesu odločanja. V kratkem priročniku smo razčlenili podrobnosti in opisali več meril, ki vam bodo pomagala pri odločanju na podlagi informacij.

V kakšnem prostoru boste uporabljali mobilni terminal?

Za najbolj optimalno upravljanje skladišča boste potrebovali mobilni računalnik, ki se lahko sooči z vsemi zahtevnimi razmerami v skladišču na kar kaže. IP certifikat 67 ali 68. Pri napravah, ki niso izdelane za delo v mrzlem okolju, lahko kondenzacija povzroči korozijo naprave, kratek stik in okvaro. Ker baterije ne morejo sprostiti energije, ko so temperature pod kritičnimi ravnmi, naprave, ki niso namenjene za mrzel delovni prostor, postanejo nezanesljive. Mobilni računalniki, ki so namenjeni za uporabo v hladilnici, so namenjeni, da jih uporabljamo z debelimi rokavicami. Tesno povezana s certifikatom IP je tudi robustnost terminala ter koliko padcev tla lahko prenese. Če imate betonska tla, brez dvoma potrebujete terminal, ki prenese tudi 50 in več padcev na beton iz dveh metrov.

Kakšne vrste črtne kode boste skenirali?

Nimajo vsi mobilni računalniki 2D optični bralnik črtne kode, imajo pa vsi mobilni računalniki, ki skenirajo 2D črtne kode možnost skeniranja 1D črtnih kod. Zato je, ko planirate nakup mobilnega računalnika, dobro prej vedeti kakšne vrste črtnih kod boste skenirali.

S kakšne razdalje boste skenirali črtne kode?

Boste skenirali črtne kode od blizu ali mogoče z viličarja? Tudi to je zelo pomembno vprašanje, ki si ga morate zastaviti. Če skenirani predmeti niso v neposredni bližini naprave (na primer skeniranje nalepk na zgornji polici police za shranjevanje), potrebujete za skeniranje mobilni računalnik, ki lahko skenira z daljše razdalje. »Extended Range« mobilni računalnik kot je Zebra TC8000, lahko prebere črtne kode tudi iz razdalje  12 metrov.

Kakšno tipkovnico potrebujete ?

Odvisno od vaše programske opreme za skladiščno poslovanje morate razmisliti, kakšno vrsto in koliko podatkov je treba vnesti. Na voljo je več različic tipkovnic, predvsem številčnih / numeričnih in alfanumerične (pogosto s tipkovnico QWERTY). Zaposleni, ki delajo z rokavicami skoraj zagotovo potrebujejo številčne tipkovnice z manj tipkami, ki so tudi večje. Nekateri mobilni računalniki imajo tudi posebne tipkovnice za različne emulacije terminalov.

Kateri operacijski sistem boste izbrali?

Na vsaki računalniški napravi obstaja operacijski sistem, ki služi kot programski okvir za vse programe in aplikacije, ki jih naložite na računalnik, prenosni računalnik, pametni telefon ali tablico. Operacijski sistem je odgovoren za komunikacijo med strojno in programsko opremo. Kateri operacijski sistem boste izbrali je odvisno od vaše programske opreme.Trenutna različica sistema Windows za mobilne računalnike je Windows Embedded Handheld (WEH), ki je tudi najbolj prilagodljiv operacijski sistem za izvajanje aplikacij. Čeprav se Windows Mobile in Windows CE bliža koncu svojega življenjskega cikla, sta oba še vedno v prodaji  in podprta na novih napravah. Windows Embedded Compact (Windows CE) je najbolj primeren operacijski sistem, če je vaše podjetje razvilo lastne programe in želi uporabiti le minimalne sistemske vire. Android, oprti sistem v lasti giganta Googla medtem povečuje svoj delež na trgu, njegova glavna prednost je možnost kostumizacije in boljša uporabniška uporabniška izkušnja.

Kakšno brezžično povezavo izbrati?

Medtem ko lahko vsak mobilni računalnik lokalno shranjuje podatke v svojem pomnilniku, bo večina podjetij želela izkoristiti brezžično povezljivost v napravi. Možnost zbiranja, pregledovanja in posodabljanja informacij v realnem času omogoča podjetju, da deluje hitreje in učinkoviteje. Obstaja več načinov, na katere lahko naprava brezžično komunicira in je odvisna od vaših posebnih potreb uporabe, spodaj smo opisali glavni dve, ki vam prideta prav v skladišču. Wifi je ena najbolj razširjenih brezžičnih povezav, katero skoraj zagotovo poznate že od doma. Tovrstna povezava je tudi najbolj primerna za vaše skladišče. V specifikacijah jo največkrat najdemo pod tehničnim izrazom 802.11 a/b/g/n. Če boste želeli povezati vaš tiskalnik nalepk kot je Zebra ZQ620 je bluetooth povezava najbolj primerna brezžična povezava, saj  ne potrebuje omrežne strojne opreme. Njen glavni namen je medsebojno povezati dve napravi brez kablov, kar pa vam bo uspelo le, če imata obe napravi Bluetooth. Verjetno je vredno še omeniti, da ima Bluetooth omejen obseg približno 30 metrov, vendar zahteva zelo malo nastavitev za uporabo.

Preberite več Prikaži manj

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!