Nalepke in termo trakovi

Termo nalepke (etikete)

Termo nalepke so zelo pogosto uporabljene v industriji, trgovini, logistiki in številnih drugih področjih.  Izdelujemo jih iz t.i. termo papirja in so namenjene kratkotrajni uporabi.

Pomembna lastnost termo papirja je ta, da ima pigmentiran zgornji premaz, kar pomeni, da je papir občutljiv na temperaturo in omogoča t.i. direktno termalno tiskanje (brez uporabe TTR folij). 

ECO termo nalepke - navadno lepilo

Označevanje paketa

ECO nalepke odlikuje, da so izrazito gadke in bolj prijazne do tiskalnih glav v tiskalnikih kakor običajne termoetikete na trgu. Nalepke z navadnim lepilom so namenjene za lepljenje na široko paleto izdelkov (logistične nalepkedeklaracije, nalepke za trgovinske tehtnice oz. nalepke za kratkotrajno označevanje izdelkov) 


Termo TOP nalepke - navadno lepilo 

Trgovina

Te etikete odlikuje predvsem to, da so odpornejše na zunanje vplive, ki povzročajo bledenje termo zapisa in so hkrati prijazne dotiskalnih glav. To jim omogoča zaščitna premaza na zgornji in spodnji strani (Top coat in Back coat).

Namen uporabe: logistične nalepke, deklaracije, nalepke za trgovinske tehtnice oz. etikete s podaljšano življensko dobo za označevanje izdelkov, lepljenje na proizvode ali embalažo, ki po svoji sestavi vsebujejo tako imenovana mehčala, vsepovsod kjer je “umazano“ okolje zaradi narave dela in bi radi uporabljali termo direkt tehnologijo zapisa samolepilnih nalepk… 


Nalepke z odlepljivim lepilom

Distribucija

ECO ali TOP nalepke lahko naročite tudi z odlepljivim lepilom. Vsebujejo kompaktno odlepljivo lepilo, ki se v celoti odstrani skupaj znalepko. Na površini kjer je bila samolepilna etiketa nalepljena ni vidnih sledi lepila oz. pri odlepljanju ne pride do poškodb označenega izdelka.


Nalepke za nizke termperature

Laboratorij

ECO ali TOP nalepke lahko naročite tudi z lepilom za nizke temperature (-20, -40, -80 st.C). Te nalepke odlikuje predvsem to, da lepilo odlično drži pri minus temperaturah oziroma na zamrznjeni embalaži. To je predvsem pomembno pri zamrznjenih živilih, da se ne odtalijo pri etiketiranju oz. da se nalepke ne odlepijo oz. odstopijo z izdelka.


Termo tisk, kaj je to in kdaj ga uporabljati?

Termo tisk je ena od tehnologij tiskanja pri kateri je termalna glava tiskalnika v neposrednem stiku s termalnim papirjem. Drobni termo elementi v glavi tiskalnika se segrevajo in na termo papirju puščajo odtis.


Termo papir ni obstojen na sončni svetlobi in visokih temperaturah tako, da ima odtis na papirju relativno kratko življenjsko dobo.

Termo

  1. Valj (znan tudi kot "Platten roller")
  2. Tiskalna glava

V naši ponudbi imamo številne dimenzije in oblike termo in termo transfer etiket za vse vrste termalnih tiskalnikov. Na zahtevo naših kupcev jih lahko izdelamo v nestandardni dimenziji, navitju, lahko jih predhodno potiskamo ali kako drugače personaliziramo.

Preberite več Prikaži manj

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas
01

VRSTE LEPILA

Odvisno od namena lahko izbiramo med nalepkami s standardnim lepilom obstojnim na sobni temperaturi, lepilom za nizke temperature ali pa odlepljivim lepilom, ki ne poškoduje izdelka.

02

BARVE NALEPK

V naši ponudbi lahko najdete široko izbiro papirnih nalepk: bele, barvne, predtiskane za označevanje izdelkov, ko etiketa nima samo funkcije informiranja ampak tudi pripomore izgledu embalaže izdelka.

03

ENOSTAVNOST UPORABE

Za izpis termo nalepk ne potrebujete folije, vstavljanje role nalepk je hitro in enostavno.

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!