Case Study

Biring d.o.o.

Odkrili smo rešitev za podjetje Biring – lahko jo tudi za vas

Na podjetje Info-kod se je med drugimi za nasvet in morebitno rešitev pred časom obrnilo tudi podjetje Biring. Podjetje Biring prodaja in vzdržuje pisarniško opremo znamk, ki v poslovnem svetu štejejo največ: Canon, Sharp, Kyocera, Ideal, Swarovski in podobne.

IZZIV

Kamen spotike jim je predstavljal počasen  in neekonomičen proces poslovanja.

REŠEVANJE Z INFO-KODOM

Tako smo v Info-kodu po številnih urah raziskovanja in iskanja srža problema prihajali bližje in bližje rešitvi. V podjetju Biring so se namreč držali procesa dela, ki so se ga posluževali že od samega začetka ustanovitve podjetja, ko je bil obseg dela še majhen in zato lahko obvladljiv. Medtem jih je na cedilu pustil tudi zastarel informacijski sistem, ki ni bil kos številnim vnosom podatkov in serijskih številk, ki so iz leta v leto le rastli.

REŠITEV

Prvi korak v pravo smer so zato storili kmalu – z namestitvijo sodobnega informacijskega sistema Pantheon 5.0. Program je izredno prilagodljiv in zato kos nalogam podjetij različnih obsegov, prav tako pa mu prevelikega zalogaja ne predstavlja niti prehod na bolj zapletene izpeljanke, ki običajno stopajo v korak z rastjo podjetja.

Pantheon je zato takoj postal stalni in zanesljivi sopotnik pri kreiranju računov in potnih nalogov, sprejemanju blaga, pri proizvodnji, servisu, računovodstvu in navsezadnje strateškemu planiranju poslovanja podjetja Biring.

Ključ do uspeha oziroma bližnjica do njega pa se je skrivala ravno v črtni kodi izdelkov, ki so jih takrat že uvažali z Japonske. Črtna koda je v sebi nosila marsikatero - za hitro in pregledno poslovanje - pomembno informacijo. Ker so želeli razvozlati vse skrite pomene kode, je bil to trenutek, ko so se poslovne poti podjetja Biring in podjetja Info-kod začele križati.

Prvi izziv je bilo branje nalepk s črtnimi kodami, s katerimi so bili opremljeni izdelki. Nato je bilo treba pripraviti načrt za zajemanje in prenos podatkov. V tej vlogi so se daleč najbolje izkazali čitalci črtnih kod in pa ročni terminali, ki so pravi mali računalniki z zaslončkom, na katerem se izpisujejo podatki, razbrani na podlagi črtne kode.

Grobo ločimo terminale glede na operacijski sistem in pa na to, ali je njihovo delovanje omogočeno on- ali off-line. Za podjetje Biring smo poiskali takega, ki lahko zadovolji potrebe njihovega podjetja in pravi za to poslanstvo je bil DOS terminal Unitech HT630D.

PREDNOSTI

Ročni terminal HT630D omogoča sila enostavno uporabo, zato učenje programiranja vsekakor ne predstavlja dolgotrajnega postopka, ki bi kratil dragocen delovni čas. Zahvaljujoč funkciji risanja namesto zapletenega programiranja pa je integracija v program enostavna in predvsem hitra. Pred tem so namreč zaposleni v podjetju Biring črtne kode in ostale podatke vpisovali ročno, kaj je bilo dolgotrajno, prinašalo pa je tudi kup nepotrebnih napak, katerim se v omenjeni proces vpleten človeški faktor težko izogne. Sopomenka napak v poslovnem svetu pa v večini primerov pomeni tudi poslovno škodo. Po uvedbi sistema Pantheon, podprtega s strani ročnih terminalov Unitech, pa je bila razlika očitna in več kot dobrodošla. Poslovanje podjetja Biring je postalo pravilno, hitro, natančno, pregledno.

Ker se je sodelovanje izkazalo kot izredno pozitivno, s podjetjem Biring sodelujemo še danes. Obseg poslovanja je kot živ organizem – hitro raste in v korak z rastjo mora iti tudi razvoj. Svoj razvoj pa so našli v ekipi Info-kod podjetja, ki za njih nudi in sedaj išče rešitve tudi za dislocirane enote v Sloveniji in celo v tujini.

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!