Novice

Silk d.o.o.

Kako je podjetje Silk avtomatiziralo delo v skladišču?

Podjetje Silk na trgu JV Evrope predstavlja pomembnega distributerja pripomočkov za gospodinjstvo in vrt. Delo v skladišču je, kot pri vsakem izmed distribucijskih podjetij, ključen del Silkovega poslovanja, saj gre iz njihovega skladišča dnevno veliko število palet. 

V svojem portfoliu imajo mnogo  priznanih blagovnih znamk, ki jih dnevno dobavljajo velikim trgovcem, kot sta Spar in Mercator. Vsi veliki trgovci z avtomatiziranim vhodom blaga v skladišče kot predpogoj za dobavo zahtevajo logistično nalepko s kodo SSCC na paletah. 

S KAKŠNIMI IZZIVI SO SE SOOČALI V PODJETJU

Priprava blaga je bila pred uvedbo nove rešitve zelo zamudna. Skladiščnik je, glede na naročilnico, pripravil pakete na paleto. Z ročnim vnosom je druga oseba vtipkala vse črtne kode v program Nicelabel Powerforms, s pomočjo katerega je nato poiskala in natisnila ustrezne paletne nalepke, skladno z naročilnico in vsebino palete. Ko so bile te natisnjene, je skladiščnik s potiskanimi paletnimi nalepkami odšel do pripravljenih palet in jih polepil.V opisanem postopku  je bila možnost napak razmeroma velika, saj se jim povsod, kjer je v omenjeni proces vpleten človeški faktor, težko izognemo. Sopomenka napak v poslovnem svetu pa je največkrat poslovna škoda. 

KORAKI K AVTOMATIZACIJI IN OPTIMIZACIJI PROCESA V SKLADIŠČU

Z uvedbo novega načina označevanja in priprave blaga so avtomatizirali in pospešili delo v skladišču. Zdaj skladiščnik prebere z naročilnice vse izdelke, ki jih mora zložiti na paleto. Vsakega od izdelkov, ki ga položi na paleto, prej prebere z ročnim terminalom Zebra TC20, ki je podprt s programom ProCodeScan+. Podatki se iz ProCodeScan+ avtomatsko pošljejo na strežnik s programom NiceLabel Automation, od tam pa prek brezžične povezave na namizni tiskalnik  Zebra, ki natisne nalepke. Vse to se izvede avtomatsko, takoj ko skladiščnik prebere črtne kode. 

_______________________________________________________________________________________________________

ProCodeScan+ podpira tudi kode po standardu GS1-128, s tem pa enostavno vnašanje podatkov, kjer lahko z branjem zgolj ene kode pridobimo vse podatke za pripravo  paletne nalepke. 

____________________________________________________________________________________________

POSLOVNE KORISTI, KI JIH JE AVTOMATIZACIJA PRINESLA PODJETJU

V podjetju sta bili prej za pripravo palet za velike trgovce, ki zahtevajo paletno nalepko, potrebni dve osebi. Zdaj lahko oseba z računalniškimi kompetencami opravlja drugo administrativno delo, skladiščnik pa celoten postopek priprave blaga opravi sam. S tem je podjetje Silk pospešilo delo v skladišču in postalo še bolj konkurenčno na trgu izdelkov za gospodinjstvo in vrt. 

Zaradi ročnega vpisovanja, ki je bilo dolgotrajno, je prihajalo do napak, čemur se zdaj že na daleč izognejo. Tisk nalepk je pri njih s programom ProCodeScan+ popolnoma avtomatiziran. 

_______________________________________________________________________________________________________

"Pri sodelovanju z INFO-KOD d.o.o. smo bili zadovoljni predvsem s strokovnostjo zaposlenih, tako pri svetovanju, kot pri izvedbi postavitve sistema in uvajanja. Ko smo predstavili naš problem so nam ponudili svojo rešitev, ki je dovršena in hkrati omogoča prilagoditev za specifične zahteve. S ponujeno rešitvijo smo izjemno zadovoljni, saj deluje brez zastojev in na kakovostnih napravah. Cenimo, da so zaposleni vedno na razpolago za podporo."

____________________________________________________________________________________________

Našli smo rešitev za podjetje Silk -- jo potrebujete tudi vi

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!