Novice

Info-kod dober partner lekarnam pri izzivu, ki ga prinaša serializacija zdravil

S prihajajočim letom prihaja tudi izziv za vse na področju humane medicine. Od 9. februarja naprej bo potrebno v skladu z direktivo opremiti vsa zdravila z 2D črtno kodo (Data Matrix).

Vsako zdravilo bo imelo na embalaži dodatne informacije za uporabo v humani medicini, ki trgovcem na debelo in pristojnim osebam za preskrbo z zdravili na drobno v lekarnah in specializiranih prodajalnah omogočalo, da preverijo oznako na posameznem pakiranju. Informacije na embalaži bodo zapisane v obliki 2D črtne kode, ki lahko vsebuje večjo količino podatkov.

Pred izdajo zdravila bo farmacevt črtno kodo preveri s čitalcem 2D črtnih kod, ki prebrane podatke primerja s podatki, shranjenimi v evropskem in nacionalnem informacijskem sistemu.  Zebra Technologies je izdelala serijo 2D čitalcev posebej namenjena zdravstvu in farmaciji v beli in črni izvedbi.

Pišite nam za  brezplačno svetovanje glede serilizacije zdravil ter opremljanjem s programsko opremo in čitalci črtnih kod.

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Vprašajte naše strokovnjake

Imate vprašanje in potrebujete nasvet?

Kontaktirajte nas

Piškotki

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Več informacij si lahko ogledate na strani Varovanje podatkov.

Izberite piškotke na spletni strani

Omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih/oglasnih piškotkov opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse OK!